Over mij

Ik ben geboren en getogen in Den Haag, studeerde pedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na 30 jaar lief en leed in de randstad verhuisde ik naar Harlingen dat ik alleen vanuit de zeilboot kende. Dat was een heftige overgang: van een drukke binnenstad naar rustige buitenwijk en ik was net moeder geworden. Inmiddels woon en werk ik tientallen jaren in Friesland en heb twee dochters, een zoon en kleinzoon.


In mijn werk ben ik energiek en gedreven.
Ik houd van luchtigheid en ben daarnaast niet bang om te zeggen waar het op staat. Ik ben iemand die ervan houdt om mensen en idealen met elkaar te verbinden, ook in mijn privéleven.

a woman in glasses and a red scarf smiling at the camera
a woman in glasses and a red scarf smiling at the camera

Loopbaan

Al tijdens mijn studie werkte ik in de jeugdhulpverlening als vrijwilligster in het Meidenwegloophuis in Amsterdam. Daar leerde ik wat een horizontale organisatiestructuur is. Ik heb in opdracht gewerkt voor verschillende gemeentes en leerde zo het ambtelijk apparaat kennen. Door mijn werk op de afdeling preventie in de verslavingszorg, is de drive ontstaan om me in te zetten voor kinderen die minder kansen krijgen als gevolg van de plek waar hun wieg staat.

Als leidinggevende bij de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg heb ik geleerd hoe hiërarchie werkt en hoe belangrijk het is dat organisaties zich met elkaar verbinden, om te voorkomen dat kinderen onnodig lang op hulp moeten wachten. In mijn werk als projectleider van ‘School Als Werkplaats’ op het Friesland College, kwamen alle lijnen samen. Als supervisor en (team)coach neem ik deze kennis mee.

Energiek en gedreven

Liesbeth Buijs AdviesIk werk volgens de richtlijnen en de gedragscode van
de Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching.

LVSC

In juli 2011 heb ik Liesbeth Buijs Advies opgericht. Destijds richtte ik mij op advisering, coaching en project- en teamleiding. In 2021 rondde ik de opleiding begeleidingskunde aan de Hanzehogeschool af. Daarmee heb ik mijn aanbod uitgebreid met supervisie, persoonlijke coaching en teamcoaching.

flowers growing on the coast
flowers growing on the coast
a woman walking on a boardwalk next to the sea with a bird flying by
a woman walking on a boardwalk next to the sea with a bird flying by

Warmte

”Liesbeth is een warme en empathische vrouw met een charmante lach. Je voelt je snel vertrouwd bij haar."

Betrokkenheid

"Liesbeth werkt waar nodig buiten de kaders om mensen verder te helpen. Ze normaliseert en houdt zaken praktisch en uitvoerbaar. Liesbeth laat niet snel los en bijt vast om mensen op weg te helpen."

Mijn werk als begeleidingsdeskundige
is gestoeld op

Enthousiasme

“Vol energie denken, ontwikkelen, vormgeven, activeren, netwerken en regelen. Liesbeth heeft door de jaren heen enorm veel voor elkaar weten te krijgen door haar eindeloze energie en enthousiasme die niet te ondermijnen is door negatieve ervaringen en reacties van anderen.”